Allianspolitiker orolig för SD:s fokus på muslimer: ”Viktigare att peka på den riktiga fienden och det är sionisterna”

Faksimil: Nordfront
  • Onsdag 13 sep 2017 2017-09-13
E-post 193

SVERIGE En kristdemokrat och två moderater har handlat material från Nordfront. En av moderaterna uppger i Nordfronts kommentarsfält att han är oroad över Sverigedemokraternas fokus på muslimer. ”Viktigare att peka på den riktiga fienden och det är sionisterna”, skrev Mikael Wahlberg, ledamot i grundskole- och gymnasienämnden i Sundbyberg. 

Under gårdagen 12 september skrev Nyheter Idag om politiker som förekommer i kund- eller medlemsregister hos nationalsocialistiska Nordiska Motståndsrörelsen, en granskning som genomförts av ETC.

LÄS ÄVEN: SD-politiker tecknade stödmedlemskap i nazistisk organisation: ”En god sak”

LÄS ÄVEN: Tidigare SD-politikern om judekommentaren: ”Jag minns inte ens det. Det måste varit flera år sedan”

I granskningen förekommer flera SD-politiker, men även Allianspolitiker och en Vänsterpartist ska finnas i registren, enligt ETC.

Tre allianspolitiker som förekommer i registren över kunder är kristdemokraten Mattias Falk och moderaterna Mikael Wahlberg och Mikael Johansson. Det Uppger ETC.

Mikael Wahlberg, tidigare styrelseledamot i M i Sundberg samt ledamot i grundskole- och gymnasienämnden under tre år, har beställt böcker från Nordfront, ”The complete history of the white race” och ”Ras – den avgörande frågan”. Han har även skrivit kommentarer på Nordfront, bland annat skriver han att han oroas över Sverigedemokraternas fokus på muslimer.

”Det som oroar mig lite är SD:s framtoning mot just muslimer, det kan skapa mer meningsskiljaktigheter … Viktigare att peka på den riktiga fienden och det är sionisterna”, skrev Mikael Wahlberg.

Moderatpolitikern var också sur på kapitalisten Jacob Wallenberg.

”Är inte ett dugg förvånad att Wallenberg är för massinvandring, han vill tvätta ut oss så han sedan lättare kan styra en utblandad befolkning med massa konstiga ideal om homosexualitet och feminism. Medan de själva värnar starkt för sina gener.”

Mikael Johansson är ledamot i Askersunds kommunfullmäktige. Han har beställt en bok, ”Germany speaks”, skriven av Hitlers utrikesminister Joachim von Ribbentrop. Den anledning han uppger är att han är intresserad av historia.

Även kristdemokraten Mattias Falk, ledamot i byggnadsnämnden i Kil, har handlat från Nordfronts webbutik.

Den 4 december 2015 beställde han böckerna ”Dog verkligen sex miljoner?” och ”Tyskland återfött” av Herman Göring. Några månader senare köpte han 100 klistermärken och 300 A5-flygblad som uppmanar till återtagande av ”makten från den globala sionistiska elit” som ”ockuperar vår värld”. Tre månader senare beställde han 300 klistermärken till, med samma motiv.

Falk säger att han beställde material för att lära sig mer om Nordiska Motståndsrörelsen och att allt material ligger i en låda hemma hos honom. Han säger till ETC att han kommer beställa mer grejer från webbutiken om han hittar något av intresse.

Blir man nazist om man köper saker av Nordfront?
1640 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag