Andersson (S) om städgate: ”Visar att vi måste fortsätta genomföra ännu fler politiska åtgärder för att bekämpa olika former av fusk”

Bild: Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0
  • Söndag 9 jan 2022 2022-01-09
E-post 977

NACKA Den städfirma som statsminister Magdalena Andersson anlitade för att städa sin villa har inte kollektivavtal enligt firmans vd,  som själv tidigare dömts till skatteböter för ett upplägg med bluffakturor, avslöjar Expressen.

– Det är inget kollektivavtal. Vi är med i Fora och sådant där, men inget kollektivavtal, säger vd:n till Expressen.

År 2010 dömdes vd:n till skatteböter på nära 600 000 kronor för år 2006-2007. Företaget hade betalat bluffakturor till underentreprenörer, och pengarna hade enligt kammarrätten hamnat hos vd:n.

”Jag har avslutat alla kontakter med städfirman. De har vid flera tillfällen svarat jakande på frågan om de har kollektivavtal” skriver Magdalena Andersson genom sin pressekreterare i ett sms till Expressen.

”Jag förutsätter nu att ansvariga myndigheter går till botten med det här och klarlägger vad som har hänt. I övrigt kommenterar jag aldrig min säkerhetssituation” fortsätter hon.

Läs även: Illegal migrant omhändertogs hos Magdalena Andersson (S)

På lördagen avslöjade Expressen att en illegal migrant omhändertogs av polis i Magdalena Anderssons bostad dagarna innan jul. Migranten, en kvinna i 25-årsåldern från Nicaragua, arbetade som städare i Anderssons bostad när larmet gick av misstag.

Polisen kom till platsen och frihetsberövade kvinnan, som har ett utvisningsbeslut och har varit efterlyst sedan hösten 2021.

”Som många andra svenskar är jag noggrann med att det ska vara ordning och reda på de tjänster jag köper. Men att även vi som vill göra rätt kan råka ut för oseriösa aktörer och det visar att vi måste fortsätta genomföra ännu fler politiska åtgärder för att bekämpa olika former av fusk” skriver Andersson till Expressen.

Uppgifterna om Andersson kommenteras flitigt på Twitter.

Läs även: Magdalena Anderssons tips till elkunder: Skaffa bundet elavtal

Läs även: Fortsatt Magdalena-effekt i DN/Ipsos – ökar med ett helt Miljöparti

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag