Andersson (s)ågar Kristersson: ”Unikt splittrande budskap”

Bild: Nyheter Idag
  • Tisdag 9 jan 2024 2024-01-09
E-post

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson totalsågar Ulf Kristerssons uttalanden om medborgarskap och försvarsvilja under Folk och försvars rikskonferens i Sälen.

– Ukraina lär oss att ett lands viktigaste resurs i krig är den gemensamma försvarsviljan. Även vi måste börja tala högt om de förväntningar som följer av ett svenskt medborgarskap. Ytterst handlar det om att med vapen i hand, och med livet som insats, försvara Sverige, våra värderingar och vårt sätt att leva. Medborgarskap är inte en resehandling, sade Kristersson.

Andersson menar att Kristersson ”hade ett unikt splittrande budskap”, då han enligt henne antydde att invandrare inte har samma försvarsvilja som infödda svenskar.

– Det vi behöver i Sverige nu är sammanhållning, tillit, hög medvetandegrad, men också så klart en stark försvarsvilja. Den där typen av splittrande budskap för landet i rakt motsatt riktning, säger Andersson till TT.

Läs även: Vänstern rasar när regeringen och ÖB varnar för krigsrisken

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag