Anklagade mannen om husvagnsbråket med S-politikern: ”Det är lögner”

Husvagnen på bilden är en genrebild. Bild: Norbert Schnitzler • CC-BY-SA-3.0/Älvkarleby Kommun
  • Onsdag 19 feb 2020 2020-02-19
E-post 1676

ÄLVKARLEBY Mannen som anklagas av ett socialdemokratiskt kommunalråd för att ha misshandlat henne och hennes man av politiska skäl säger nu till Aftonbladet att kommunalrådet ljuger. Mannen erkänner att han ”lade ner” hennes man i självförsvar, men att han själv attackerades och att han inte rört kommunalrådet. Polisen har tidigare avfärdat att bråket skulle ha politiska motiv. 

Natten till söndag påstod det socialdemokratiska kommunalrådet Marie Pettersson i Älvkarleby att hon attackerats i sitt hem på grund av sitt politiska engagemang.

Petterssons påstående togs upp av flera tidningar, och hon fick offentligt stöd av ledande socialdemokrater som näringsminister Ibrahim Baylan, partisekreterare Lena Rådström Baastad och Aftonbladets politiska chefredaktör Anders Lindberg.

Men på måndagen avfärdade polisen att händelsen skulle haft politiska motiv.

– Vi ser inga politiska motiv. Vi ser det mer som en isolerad händelse, sade Jonas Eronen, polisens presstalesperson, till Expressen.

Läs även: S-politiker i husvagnsslagsmål – polisen avfärdar politiska motiv

Eronen sade också till Expressen att man fått in flera anmälningar ”från olika parter, som haft olika syner på saken”.

Nu talar den anklagade personen ut i Aftonbladet, och ger en helt annan bild av bråket i Petterssons husvagn.

Mannen säger till Aftonbladet att han blev inbjuden till Petterssons husvagn för att dricka vin tillsammans med Pettersson, hennes sambo och ett annat par, som han upplevde som berusade.

Sällskapet tittade på hockey, och höll på olika lag. Sedan sade Pettersson att hon hade en hög post inom socialdemokratin.

När mannen kritiserade S, och sade att han själv röstade på Landsbygdspartiet oberoende ska det enligt mannen ha blivit dålig stämning, och han bestämde sig för att lämna platsen.

Men på väg ut ska han ha blivit attackerad av Petterssons man.

– Då gör jag som alla vuxna män, utnyttjar min rätt att försvara mig. Så jag lade ner han på backen. Då kom den andre fram, hötte med knytnäven och sade ”du vet att jag kan slå ihjäl dig med ett slag”. Jag svarade att ”jag vill inte bråka”, och gick därifrån.

Läs även: LO rensar ut konst från det gamla Sverige: ”Vi har en mycket större grupp av nysvenskar i dag”

Mannen nekar till att han ska ha misshandlat Marie Pettersson.

– Jag har aldrig lyft min hand mot en kvinna. Hon har hittat på det där. Det är lögner. Hon har antagligen ramlat omkull själv. Och så skyller hon på mig, säger mannen, som menar att ett möjligt motiv för  Pettersson att ljuga om händelsen skulle kunna vara att ”hon gör det för att komma upp i hierarkin inom socialdemokratin”.

– Men det finns ingen på campingen som håller med dem, de är absolut inte omtyckta här, tillägger mannen.

Marie Pettersson var under tisdagen inte tillgänglig för en kommentar, meddelar Karin Vybiral på Älvkarleby kommun till Aftonbladet.

Läs även: Socialdemokrater och socialister i maktstrid om Hyresgästföreningen – styrelse avsatt

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag