Anna Kinberg Batra avgår

  • Fredag 25 aug 2017 2017-08-25
E-post 275

STOCKHOLM Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra avgår till följd av konflikterna i partiet. – Det är för många moderater som bara ägnar sig åt det som kan beskrivas som självskadebeteende, säger Anna Kinberg Batra under sin presskonferens. 

Klockan 9:30 håller Anna Kinberg Batra presskonferens om situationen i Moderaterna, där nästan hälften av partiets länsförbund kräver hennes avgång.

LÄS ÄVEN: Totalt elva länsförbund kräver Batras avgång

Under presskonferensen meddelar Batra att hon avgår som partiledare för Moderaterna.

– Det är för många moderater som bara ägnar sig åt det som kan beksirvas som självskadebeteende, säger Anna Kinberg Batra under presskonferensen.

Hon säger att partiet skadats av de interna stridigheterna och att det inte kommer att gå att bygga förtroende för partiet med henne på posten, även om hon hade velat sitta kvar.

– Jag är inte rädd för det som är svårt. Jag tål kritik, det är mitt jobb.

– Sverige kan mer och Moderaterna kan mer. Uppgiften är inte klar.

Batra betonade även att man måste tala med alla partier i Sveriges riksdag.

– Även de man föredragit inte fanns.

Hon riktade ett särskilt tack till de inom Moderaterna som stått upp för henne och för ”moderata värderingar”. Hon tackade även sina allianskollegor.

– Sverige kan mer och Moderaterna kan mer. Uppgiften är inte klar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag