Ännu en död efter svärddådet i Trollhättan

Nazir Amso, 42, avled igår. Foto: Twitter/Privat
  • Fredag 4 Dec 2015 2015-12-04
E-post 23

TROLLHÄTTAN Ännu en person har avlidit i sviterna av de skador han ådrog sig vid svärddådet på skolan Kronan i Trollhättan den 22 oktober. Den 42-årige läraren Nazir Amso avled igår på sjukhuset, skriver Aftonbladet.

Nazir höggs i magen av den 21-årige gärningsmannen och fördes svårt skadad till sjukhus. Han opererades flera gånger men har den senaste tiden sett ut att vara på bättringsvägen och kunnat sitta upp i en rullstol.

Hans familj hade hoppats på att Nazir skulle få komma hem till jul, även om sjuksköterskorna inte kunde lova någonting. Men igår ringde de från sjukhuset och berättade att hans tillstånd hastigt försämrats och när hans fru och snart åttaårige son kom till sjukhuset var det redan försent. Nazir hade avlidit i sviterna efter knivskärningen.

Gårdagens dödsfall innebär att fyra personer, inklusive den 21-årige gärningsmannen, omkommit i skolattacken. De tre offren hade alla invandrarbakgrund och polisen rubricerar dådet som ett hatbrott motiverat av rasism.

Lästips:
Tidning beklagar sig över att unga inte litar på dem – “De alternativa medier­na skrev inte en rad om morden i Trollhättan”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag