Ännu en man skjuten till döds i Malmö

En stor avspärrning och ett stort antal poliser mötte vår fotograf. Foto: Adrian
  • Måndag 14 nov 2016 2016-11-14
E-post 238

MALMÖ En man i 30-årsåldern har skjutits till döds i Malmö, bara elva dagar efter att en 20-åring sköts till döds i samma stad. Den avlidne 30-åringen är ännu inte identifierad av polis vid 23.30-tiden på måndagen. Samtidigt har polisen tvingats närvara vid akutmottagningen på sjukhuset i Malmö. – Det har varit lite oroligt vid sjukhuset, säger polisens presstalesperson Anna Göransson till Nyheter Idag.

Larmet kom till polisen klockan kvart i nio på måndagskvällen om att en skottlossning inträffat på Köpmansgatan i Malmö. På platsen anträffades en skottskadad man som, enligt uppgifter till Aftonbladet, är i 30-årsåldern. Mannens skador var så svåra att han avled, trots att sjukvårdspersonal försökt rädda livet på honom. Nyheter Idag har talat med Anna Göransson, polisens presstalesperson region syd, som bekräftar att mannen är avliden.

– Vi är på platsen och arbetar och vi håller förhör med vittnen som finns på platsen. Det pågår även dörrknackning. Det är informationsinhämtning som pågår.

Identiteten på den avlidne mannen är vid 23.30-tiden inte fastställd, berättar Göransson.

– Men vi har ändå valt att gå ut med att vi har en avliden man och han har då avlidit av skottskador.

polisens hemsida meddelas att polisens tekniker är på väg till platsen som är avspärrad. Samtidigt ska det varit någon form av tumult vid sjukhuset i Malmö, men inget allvarligare ska ha inträffat, enligt Göransson.

– Det har varit lite oroligt vid sjukhuset, men jag har inte så mycket mer information från platsen där. Det har varit lite upprörda känslor.

En förundersökning med rubriceringen mord är inledd. Skjutningen inträffade bara elva dagar efter att en 20-åring sköts till döds i Malmö, något Nyheter Idag tidigare rapporterat om.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag