Ännu en nazistsajt hackad: AFA ämnar offentliggöra kundregister

Foto: Wikimedia & Faksimil Midgaardshop
  • Tisdag 15 aug 2017 2017-08-15
E-post 7

SKÅNE Den nazistiska webbutiken Midgård har hackats och kundregistret har läckt ut. Nu uppger Antifascistisk Aktion Skåne att de kommit över kundregistren och planerar att offentliggöra delar av dem. ”I materialet förekommer såväl tidigare kända nynazister, som skånska politiker och lärare, och det sträcker sig mellan 2011 och 2017″, skriver AFA på sin hemsida. 

Under lördagen 12 augusti rapporterade Nyheter Idag att sociala mediekonton och webbsidor, tillhörande nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen samt Red Ice Radio, hade blivit hackade. Bland annat läckte kundregistren från Nordfront förlag och framstående personer bakom Red Ice fick uppleva hur deras twitterkonton plötsligt började publicera antifascistiska bilder.

LÄS ÄVEN: Antifascister anklagas för dataintrång: Nazistsajter hackade

Nu uppger nätverket Antifascistisk Aktion Skåne på sin hemsida att Webbutiken Midgård har utsatts för attacker. Bland annat har kundregistren från Midgård läckt ut. AFA uppger att man planerar att offentliggöra delar av kundregistren.

Enligt AFA förekommer bland annat politiker i kundregistren från den nazistiska webbutiken.

”Antifascistisk aktion i Skåne har gått igenom materialet från kundregistret och har kunnat identifiera de individer som förekommer i registret och är boende i Skåne och Blekinge. I materialet förekommer såväl tidigare kända nynazister, som skånska politiker och lärare, och det sträcker sig mellan 2011 och 2017. Totalt rör det sig om 8600 beställningar under den period som materialet spänner över”, skriver nätverket på sin hemsida. 

Enligt AFA används butiken för att finansiera nazistiska aktiviteter.

”Vi menar att det givetvis är en allvarlig sak att direkt eller indirekt stödja nazistisk kultur och aktivism genom att ekonomiskt stötta delar av den rasideologiska miljöns infrastrukturer, som Midgård utgör en del utav.”

Nätverket skriver också att det kan förekomma personer i kundregistret som inte haft som uppsåt att stödja nazism.

”Vi kan även i viss mån förstå om det är så att individer som förekommer i registret inte har haft som syfte att uppsåtligen konsumera eller stödja nazistisk kultur.”

AFA uppmanar personer som vet med sig att de förekommer i registret att höra av sig till nätverket för att inte riskera att hängas ut som nazister. Nätverket uppger även att de skickat ut brev till berörda individer i Skåne och Blekinge.

”Detta för att ge så många som möjligt en chans att höra av sig till oss i tid, innan vi hinner publicera några uppgifter.”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag