Ännu en polis med familj dödshotad

Polismän i tjänst. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 3 Nov 2017 2017-11-03
E-post 1365

LUND En polisman med familj har tagit emot dödshot via brev i brevlådan i veckan. I anslutning till bostaden har även ammunition påträffats. En förundersökning om hot mot tjänsteman är inledd. Det rapporterar Aftonbladet på fredagen.

Ännu en polis har fått ta emot dödshot. Den här gången är det en polisman i Lund som fått ett brev i brevlådan där hotet har framförts, någon gång under den gångna veckan. I anslutning till polismannens bostad har även ammunition påträffats. Det rapporterar Aftonbladet som även har talat med Dan Paulsen på polisen i Lund.

– Det är inlett en förundersökning rörande hot mot tjänsteman, säger han.

Uppgifter till Aftonbladet säger att den påträffade ammunitionen är skarp. Tidningen erfar även att den hotade polismannen vidtagit åtgärder, bland annat har han satt upp övervakningskameror.

Flera hot mot polisen på kort tid

Det var bara några dagar sedan som en polisman i Västerås blev utsatt för mordförsök i sitt eget hem. När han låg och sov med sin familj blev huset beskjutet med någon form av grovkalibrigt vapen. Skjutningen var så kraftig att kulorna gick igenom polismannens hus och träffade husen bakom. Som tur var skadades ingen, men polisen meddelade under en pressträff i Västerås att de ser mycket allvarligt på händelsen.

Regionpolischef Carin Götblad kommenterar händelsen på polisens hemsida där hon berättar att myndigheten ser över polisanställdas skydd mot våld och hot. ”De kriminella gängen kommer att möta en polis som inte backar, utan är mer bestämd och kraftsamlad än någonsin förr”, poängterar hon även i brevet till medarbetarna.

Tidigare i oktober utsattes även polishuset i Helsingborg för en kraftig sprängladdning som skadade entrén. Och så sent som i slutet av oktober rapporterade Nyheter Idag att en polisstation i det utsatta området Araby i Växjö utsattes för ett sprängattentat. Samma natt blev den polisstationen även utsatt för stenkastning.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag