Ännu en polis skadad i bråk – gärningsman på fri fot efter att polis använt elchocksvapen

  • Söndag 7 okt 2018 2018-10-07
E-post 445

VÄSTERVIK En polis har skadats efter ett ingripande i en park i Västervik. Den här gången använde polisen elchocksvapen, men gärningsmannen är på fri fot.

Efter att en polis misshandlats vid ett ingripande i Skövde tidigare i veckan sade polisförbundets ordförande Lena Nitz att straffen för angrepp på polis och blåljuspersonal måste skärpas, men också att det behövs fler poliser.

Enligt polisens pressmeddelande tillkallades polisen till stadsparken efter att förbipasserande sett ett antal människor i bråk vid scenen.

När polis kom till platsen utsattes de för våld och en polis fick skador i ansiktet men bedöms i nuläget inte vara i behov av ambulanssjukvård. Polisen värjde sig med ett elchocksvapen men den misstänkta gärningsmannen lyckades fly från platsen.

– Det inträffade vid 15.15. En polispatrull var i stadsparken med anledning av ett bråk. En person skulle omhändertas på grund av berusning. I samband med det blev en polisman knuffad och ramlade in i ett staket. Han skadade sig i ansiktet, fick en sårskada på ena kinden, ett tre centimeter brett sår, och skrubbsår, säger PO Jansson vid polisen till Expressen.

Läs även: Polis misshandlad av gäng i Skövde – flera gripna

Efter misshandeln av en polis i Skövde på kvällen den 3 oktober sade Lena Nitz, polisförbundets ordförande, i ett meddelande som publicerades på polisförbundets hemsida att ”Det är mycket allvarligt att det finns personer som inte drar sig för att ge sig på poliser på det här sättet. Tyvärr har den gränsen passerats alldeles för många gånger under senare år. Våldet har blivit grövre.”

Nitz sade också att ”Polisförbundet har länge drivit att straffen vid hot och våld mot blåljuspersonal måste skärpas och att polisers rätt till kränkningsersättning förbättras”, samtidigt som hon inte trodde att ”det finns några enskilda åtgärder som kan väga upp för det faktum att vi är för få poliser. Vi måste bli fler om vi alltid ska kunna göra säkra ingripande och minska våldet mot poliser.”

Två bröder med svenskklingande namn anhölls för brott i samband med polismisshandeln i Skövde, men båda har försatts på fri fot.

Läs även: ”Oerhört allvarligt” – två anhållna för polismisshandeln i Skövde

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag