Använder leksaker för att försvara C:s uppgörelse med Löfven – nu har klippet blivit viralt

Foto: Facebook/Nyheter Idag
  • Söndag 13 jan 2019 2019-01-13
E-post 970

STOCKHOLM Centerpartisten Rickard Nordin är en riktig profil. Där andra väljer att försvara C:s ”deal” med Löfven i text eller i intervjuer väljer göteborgaren Nordin att använda sig av – leksaker. I en Facebookfilm som snabbt blivit viral dyker både Luke Skywalker och Byggare Bob upp.

Det händer ständigt någonting när Rickard Nordin är i farten. Tidigare i höstas attackerade han psykiatern och författaren David Eberhard när denne konstaterade att det finns skillnader mellan pojkar flickor. ”Djupt provocerande” tyckte Nordin som senare fick svar på tal av Eberhard.

Läs även: Veronica Palm i debatt med David Eberhard: ”Rasbiologisk syn”

Efter de senaste dagarnas stora uppmärksamhet kring C:s beslut om att göra upp med Socialdemokraterna om Stefan Löfven som statsminister i fyra år till snodde Rickard Nordin ihop en Facebookvideo som snabbt blivit viral. Med vissa stilistiska grepp som han lånat från youtubern Henrik Jönsson (”Häng med” och tydligt gestikulerande med händerna) försvarar Rickard Nordin uppgörelsen.

Han använder leksaker som rekvisita – Ulf Kristersson blir Luke Skywalker, Stefan Löfven blir Byggare Bob. Och Jimmie Åkesson blir en dinosaurie.

Halvvägs in i klippet tar Nordin fram en trollstav för att förtydliga att SD inte går att ”trolla bort”.

Se hur det slutar här:

 

Rickard Nordins film hyllas av partikamrater.

”Rickard förklarar så bra”, jublar Lena Carlbom, Centerpartiet i Falkenberg i ett Facebookinlägg där hon delat filmen.

Det finns även de som är något mer kritiska till filmen. En av dem är journalisten Joakim Lamotte. Han har gått igenom Rickard Nordins Facebooksida och upptäckt att Nordin gjort flera andra filmer med leksaker.

”… mina skattepengar går till att betala (Rickard Nordins) riksdagslön där han sitter och tramsar på arbetstid och pratar till svenska medborgare som om vi vore barn.”

Läs och titta på Lamottes hela inlägg och videoklipp här:

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag