Apflock kastade spädbarn från balkong

Rhesusapa i Uttar Pradesh. Bild: © Yann Forget/CC BY-SA 4.0,
  • Onsdag 20 jul 2022 2022-07-20
E-post 144

En far i Indien angreps på sin balkong av en flock apor som slet ett spädbarn ur hans famn och kastade ned barnet på marken, där det avled. I vintras skinnflåddes ett annat barn till döds av en apflock i samma stad.

Under ett elavbrott i staden Bareilly i Uttar Pradesh i Indien på fredagen tog Nirdesh Upadhyay med sig sin fyra månader gamla son ut på balkongen på tredje våningen.

Där överfölls de av en flock vilda apor, som fick tag på barnet och kastade honom från balkongen ned till marken där han omedelbart avled.

– Jag skrek efter hjälp och sprang sedan ned där jag hittade min son, övertäckt med blod, säger Upadhyay  till Times of India.

– Sådant här beteende är inte normalt och kan kräva ytterligare studier av experter, säger Samir Kumar, officer vid Naturdepartementet, som tillägger att man försöker flytta aporna från tätbefolkade områden i Uttar Pradesh.

I februari förblödde en fyraårig flicka i samma stad till döds efter att en apflock slitit av stora delar av hennes hud.

Läs även: Föräldrapar dödade björn – bröt sig in i hem och gick till attack

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag