Föräldrapar dödade björn – bröt sig in i hem och gick till attack

Bild: Taylor County Sheriff’s Office)
  • Tisdag 24 maj 2022 2022-05-24
E-post 131

Ett föräldrapar upplevde en riktig mardröm på fredag kväll när en björn bröt sig in i deras hem och gick till attack. De försökte värja sig med bland annat en kökskniv, innan mannen lyckades skjuta ihjäl den aggressiva inkräktaren.

Ett föräldrapar attackerades av en björn i sitt hem i  Medford, Wisconsin, på fredag kväll, rapporterar CNN. Paret såg björnen äta från deras fågelmatare ute på tomten, och öppnade fönstret för att försöka skrämma iväg björnen med sina skrik.

Men istället gick björnen till angrepp mot paret, och lyckades ta sig in genom ett fönster. Inne i huset blev både mannen och kvinnan attackerade av björnen, och fick flera bett och andra skador när de försökte värja sig.

Vid ett tillfälle ska björnen ha huggits med en kökskniv, men den våldsamma attacken tog inte slut förrän mannen fick tag på ett skjutvapen och sköt ihjäl den aggressiva inkräktaren. Familjens barn sov på husets övervåning under attacken och har inte fått några skador.

Björnen identifierades som en vuxen hona, och ska ha varit med en unge som flydde när björnmamman angrep paret.

Enligt Naturvårdsmyndigheten i Wisconsin är björnar vanligtvis skygga, men kan bli aggressiva om de upplever ett hot mot sina barn eller mot sin mat.

Läs även: Skrämdes av björn – sköt sin bror och sedan sig själv

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag