Apple höjer priserna på appar i Sverige på grund av den svaga kronan

Foto: Flickr
  • Tisdag 1 okt 2019 2019-10-01
E-post 231

Nu höjs de svenska priserna på Apples appstore med upp till 25 procent på grund av den svaga svenska kronan, enligt en uppdaterad prislista som skickats till utvecklare i Sverige. 

Snart kommer Apple höja priserna på appstore i Sverige på grund av den svaga svenska kronan, avslöjar MacWorld. 

MacWorld har tagit del av ett uppdaterad prislista som skickats ut till utvecklare i Sverige, där det framgår att man höjer priserna på grund av valutaförändringar.

Läs även: Svenska kronan en av de sämsta valutorna mot euron

De svenska priserna höjs med upp till 25 procent, och appar för en dollar kommer för första gången kosta över 10 kronor.

Även utvecklare i Kazakstan har fått en ny prislista, och prishöjningarna kommer börja gälla ”inom några dagar” enligt MacWorld.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag