Aptjuv visar ingen ånger

Bild: Dallas County Sheriff/Brocken Inaglory/CC BY-SA 4.0
  • Lördag 11 feb 2023 2023-02-11
E-post 0

En man som stulit två apor från ett zoo i Dallas och försökt stjäla en leopard har erkänt sina brott för polisen, och säger att han kommer stjäla fler djur om han får möjlighet, rapporterar Metro UK.

Den 19 januari klättrade Daivon Irwin, 24, över stängslet till Dallas Zoo, där han stal två apor som han tog med sig till ett övergivet hus i Lancaster, 24 kilometer från brottsplatsen.

Dagen efter hittades aporna av polisen som hade fått in ett tips. I huset hittade polisen även flera katter och duvor samt en avliden fisk. Tamarinaporna Bella och Finn kunde tas tillbaka till Dallas Zoo.

Läs även: Stal askan efter svärmor – tänkte sälja för att köpa heroin

På torsdagen greps Irwin av polis några kvarter från Dallas World Aquarium, där han ställt frågor om djuren. Personal kände igen honom som den man som efterlysts för djurstölderna och larmade polis.

Irwin erkände djurstölderna, och sade till polisen att han kommer stjäla fler djur om han får tillfälle. Motivet till stölderna var att Irwin betraktar sig själv som en djurvän.

Irwin har häktats med en borgen satt på 25 000 dollar för sex fall av djurplågeri och två fall av inbrott.

Det ena inbrottet handlar om när leoparden Nova försvann från djurparken den 13 januari. Anställda på djurparken hittade ett hål som skurits upp i stängslet till Novas habitat. Leoparden återkom frivilligt till habitatet samma dag.

Irwin erkände för utredare att han försökte stjäla leoparden, men endast lyckades kela med innan den hoppade upp på taket till habitatet.

Läs även: Apor löper amok i Japan – 58 personer angripna

Läs även: Miljonärens apa attackerar tvååring – kämpar för sitt liv på sjukhus

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag