Arabisk-svensk ordbok en favorit bland grovt kriminella

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Onsdag 9 Dec 2020 2020-12-09
E-post 164

SVERIGE Arabisk-svensk ordbok är en av de mest utlånade böckerna på Salbergaanstalten i Sala, där några av Sveriges värsta brottslingar sitter. Det visar statistik som Dagens Juridik begärt ut från Kriminalvården.

Dagens Juridik har fått ut statistik över de mest utlånade böckerna på fyra av de ”tyngsta” anstalterna i Sverige – Hall, Kumla, Salberga och Österåkeranstalten.

På samtliga anstalter förutom Salberga domineras topplistorna av dokumentära böcker om grov kriminalitet. Ann Törnkvists Följ fucking order om Södertäljemaffian är exempelvis en av de fem mest lästa böckerna på två av anstalterna.

Salbergaanstalten sticker dock ut från de övriga. Där ligger olika typer av ordböcker i topp.

Den fjärde mest utlånade boken på Salberga är Arabisk-svensk ordbok, som kommer efter Konsten att tecknaNorstedts spanska fickordbok och Engelsk bildordbok.

På samtliga anstalter visar sig träningslitteratur vara populär. Däribland återfinns Paolo Robertos Paolos yoga och Timothy Ferriss 4-timmarskroppen : en extremguide till snabb fettförbränning, ökad styrka, maximal prestationsförmåga och bättre sexliv.

Läs även: Akut platsbrist på anstalter och häkten: ”Det är i princip fullt”

Läs även: Släpp fångarna loss – Sneckers (V) lösning på fulla fängelser

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag