Arnstad: ”SD är en terrororganisation”

Bild: Nyheter Idag/Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0
  • Tisdag 15 nov 2022 2022-11-15
E-post 1373

Författaren och amatörhistorikern Henrik Arnstad har tidigare varnat för att Sverige kommer sluta vara en demokrati om Tidöavtalet införs. Nu gör den tidigare experten åt Stefan Löfvens rödgröna regering ett ytterligare uppmärksammat uttalande där han kallar SD för en ”terrororganisation”.

”Det existerar knappt några politiska olaga hot från vänsterhåll. Nästan samtliga härrör från Sverigedemokraterna”, skriver Arnstad på Twitter.

En som reagerar på amatörhistorikerns utspel är entreprenören, youtubern och den libertarianske debattören Henrik Jönsson. Han kallar uttalandet för en ”vrickad överdrift”.

Tidigare i höst gick Henrik Arnstad ut och varnade för att Sverige skulle sluta vara en demokrati ifall Tidöavtalet infördes.

”Mycket tyder på att det svenska demokratiska statsskicket avskaffades 14 oktober 2022”, skrev han då.

Ett skäl till att Ulf Kristerssons Sverige inte längre skulle kunna räknas som en demokrati är att utdelade medborgarskap ska kunna återkallas, vilket enligt Arnstad ”omöjliggör att Sverige kan kallas för en demokrati.”

I en följande debattartikel för Expressen menar Arnstad att Tidöavtalet även vill ”kontrollera våra tankar”.

”Tidöavtalet nöjer sig inte med att vara auktoritärt utan går ännu längre angående antidemokrati. Det är totalitärt. Det betyder att avtalet inte bara vill inkräkta på våra demokratiska rättigheter och friheter – det vill även kontrollera våra tankar”, skriver Arnstad i artikeln.

Läs även: Arnstad: Sverige inte längre en demokrati om Tidöavtalet genomförs

Lyssna även på: Den humanitära stormaktens fall

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag