Aron Flam demonstrerar mot SVT på första maj: ”Tränger ut fri media”

Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 30 apr 2019 2019-04-30
E-post 2479

STOCKHOLM Komikern och anti-socialisten Aron Flam kommer att hålla en demonstration mot skattefinansierade SVT på första maj.
– Systemet är feltänkt från början oavsett vem som har makten, säger han.

De senaste två åren har Aron Flam gått i Socialdemokraternas demonstration på första maj under parollen #krossasocialismen. Det här året har han istället valt att själv anordna en demonstration på en plats som ligger mittemot SVT-huset i Stockholm.

– Därför att det är nära där jag bor. Och jag ville få möjlighet att hålla ett litet tal. Och de är skattefinansierade nu, så de har tagit av sig masken. Det är statstelevision, propaganda-tv. Så jag tänkte prata lite om det, säger Aron Flam.

Förutom #krossasocialismen tänker han även komma dit med parollen #läggnerpublicservice.

– Public service är så stora att de tränger ut fri media, vilket tvingar fri media att söka bidrag från staten vilket staten vill ge dem så att de även kan kontrollera fri media, säger Flam.

– Så vad det handlar om är att jag vill bli av med informationsmonopolet därför att jag älskar fri kultur och fri media. Den kanske inte alltid är bra eller intressant – den kanske sticker ut, den kanske är galen – men det är inte upp till staten att avgöra vad du ska läsa. Du måste ta ansvar som medborgare i ett fritt land och lära dig analysera text och ställa dig kritisk till den information du möter. Det måste du göra hela tiden, varje dag hela ditt liv, därför att det är priset för friheten.

Aron Flam ska själv hålla tal under demonstrationen, som pågår från klockan 13.30 till 15.00, och bjuder även in andra att göra detsamma. Hur många som kommer att göra honom sällskap utanför tv-huset vet han inte.

– Ingen får ha reflexvästar, det är bara de sex personer som ska hålla ordning som får ha det. I övrigt vill vi att folk är hela, rena och uppträder korrekt. Det är givetvis svårt att uppträda korrekt när man står inför den rena ondskan, men det är just då vi måste vara som mest rakryggade och säga ifrån.

Flam säger att det inte är meningen att få igång en dialog med SVT-företrädare på plats.

– Jag har jobbat på SVT. Jag har försökt det alla säger åt en, att man bör förändra systemet inifrån. Jag anser att det inte är möjligt. Systemet är feltänkt från början oavsett vem som har makten.

Så om SVT-chefen Jan Helin kliver ut där skulle du inte vilja snacka med honom.

– Nej, det finns inget att tala om. Inte förrän de har betalat tillbaka alla pengar de har stulit från medborgarna, säger Flam.

– Nu finns inte brottsrubriceringen kulturell misshandel, men om det hade varit ett brott hade de fått betala för sveda och värk också.

Läs även: Oops, SVT did it again: Glömde berätta att docent var S-politiker

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag