Aron Flam: Polisen beslagtog mina böcker

Foto: Frankie Fouganthin/Wikipedia
  • Torsdag 11 jun 2020 2020-06-11
E-post

SVERIGE Under torsdagsförmiddagen har polisen slagit till mot Aron Flams bokförlags kontor och beslagit hans böcker. Det berättar Flam och uppgifterna bekräftas av kontorshotellet i fråga.

Aron Flam säger att han under morgonen fick ett samtal från kontorshotellet om att fyra poliser var på plats för att ta alla exemplar av hans bok ”Det här är en svensk tiger”, som är utgiven på hans eget förlag Samizdat.

Flam utreds för upphovsrättsbrott efter att ha använt en omarbetad version av verket ”En svensk tiger” som omslag till boken, något Nyheter Idag rapporterade om på onsdagen.

Han utgår från att polisens tillslag har med den utredningen att göra, men har inte fått någon information från vare sig åklagare eller polis.

Nyheter Idag har talat med mannen som driver kontorshotellet och han bekräftar det inträffade. Han säger att polisen krävde att få komma in på Samizdats kontor och förråd och att de sade att åklagaren skulle ge honom beslutet om husrannsakan senare.

– Som det ser ut har de beställt en lastbil och är på väg att frakta bort allting, säger mannen som vill vara anonym.

– Vi kan inte göra någonting. Vi gör det polisen säger till oss att vi måste göra, helt enkelt.

Vid klockan 11.30 uppger mannen att poliserna har lämnat kontorshotellet och att de bara tog med sig böckerna. Aron Flam säger att det fanns ett tusental exemplar på lagret.

Nyheter Idag har kontaktat förundersökningsledaren i fallet, åklagaren David Ludvigsson, men han avböjer att kommentera saken med hänvisning till förundersökningssekretess.

Stöd Nyheter Idag

Tycker du att det behövs ett alternativ till public service och de stora mediehusen?

Du kan göra skillnad.

Stöd Nyheter Idag genom att bli prenumerant för 69 kronor i månaden och då får du också allt PLUS-material.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag