Asylmordet i Lindesberg: En tredje person gripen

  • Fredag 4 mar 2016 2016-03-04
E-post 714

LINDESBERG Polisen har nu gripit den tredje person som eftersökts av myndigheten i skogen utanför det lilla samhället Storå efter fredagsmorgonens dramatik där en asylsökare blivit knivskuren i halsen och senare avlidit av sina skador. Det uppger polisen på sin hemsida.

Tidigare under fredagsförmiddagen kunde Nyheter Idag berätta att en man blivit knivskuren i halsen på ett asylboende i det lilla samhället Storå, norr om Lindesberg i Örebro län. Till en början lyckades polisen gripa två personer, men en tredje person som var på fri fot eftersöktes av polisen.

Nu meddelar polisen på sin hemsida att även den tredje personen är gripen. Nyheter Idag talade tidigare med Maylene Håkansson som bor i närheten och hon såg när polisen var ute på morgonen med hundpatrull med anledning av händelsen.

– De gick förbi Tempo, en affär i byn, de gick i riktning mot skolan. Det var en kvinnlig och en manlig polis, och en hund, förklarade hon då till Nyheter Idag.

Boendet är inrymt i en fastighet med lägenheter och enligt uppgifter till Aftonbladet arbetar ingen personal på boendet. Bilder från platsen visar att ett fönster är krossat på tredje våningen i den fastighet där polisen arbetar. Det är ännu oklart om det trasiga fönstret har en koppling till asylmordet.

Nyheter Idag har vid flera tillfällen försökt nå polisen på fredagsförmiddagen men det är upptaget i telefonen. Till tidningen Aftonbladet berättar Stefan Wickberg, presstalesman vid Örebropolisen, att det kan bli aktuellt för polisen att höra fler personer än de tre som uppges vara gripna.

– Jag vet inte om det finns vittnen som har sett det som hände med egna ögon, men det har varit omständigheter kring detta som gör att det finns fler personer som kan lämna uppgifter till oss, säger han till Aftonbladet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag