Åtta åtalas för tre mord i Stockholm – mordvittne och hans fru mördades

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 30 aug 2017 2017-08-30
E-post

SOLNA Åtta unga män, som är mellan 16 och 21 år gamla, åtalas nu för tre mord i Solna och Sundbybergs kommuner utanför Stockholm tidigare i år. Ett av offren sköts ihjäl utanför Karolinska sjukhuset i januari och de två andra dödades några veckor senare för att en av dem blivit vittne till det första mordet.

Den 22 januari i år sköts en 25-årig man i ett parkeringsgarage på Lötsjövägen i stadsdelen Hallonbergen i Sundbyberg. 25-åringen överlevde mordförsöket och lyckades svårt skadad fly från garaget i en bil i riktning mot Karolinska sjukhuset. Några ur mördargänget tog upp jakten på 25-åringen och på Karolinska vägen, precis utanför sjukhuset, hanns han ikapp och sköts ihjäl med flera skott, bland annat i huvudet.

Men en 39-årig man hade blivit vittne till händelserna i Lötsjögaraget och pekade ut flera av gärningsmännen för polisen. Fyra av männen tog sig den 7 mars hem till mannen och hans 41-åriga fru och högg ihjäl dem båda två som ”hämnd”.

– Halspulsådern var avskuren på båda sidor av halsen på kvinnan, berättade en poliskälla för Nyheter Idag i samband med mordet.

– Det var jävligt brutalt. Båda ihjälhuggna. Kvinnan i lägenheten hade halsen avskuren. När polis kom till plats sköt man mot en person. Han satt gränsle över mannen och högg med kniv, då sköt polisen mot honom men missade.

Poliskällans uppgifter bekräftas nu i åklagarens stämningsansökan.

Förövarna har enligt åklagaren haft ihjäl kvinnan genom att ”ett stort antal gånger hugga och skära henne med kniv eller annat stickvapen i huvudet/ansiktet, halsen/nacken, överkroppen, armarna och händerna” samt ”upprepade gånger slå henne i ansiktet”.

Även mannen har enligt domstolshandlingen mördats på ett liknande sätt.

Samtliga åtalade har enligt Skatteverkets folkbokföringsregister invandrarbakgrund. De är antingen födda i eller har föräldrar som invandrat från länder som Turkiet, Libanon, Iran, Irak, Kongo, Eritrea och Etiopien. Flera av de åtalades familjer välkomnades till Sverige under regeringen Reinfeldts tid vid makten. Alla åtta är numera svenska medborgare.

Det mördade paret var invandrare från Chile som kom till Sverige under 80- och 90-talen. De hade två barn tillsammans som numera är föräldralösa.

SE ÄVEN: Dubbelmordet i Hallonbergen: Kvinnan fick halsen avskuren: ”De satt och skrattade”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag