Åttaåring hotades: ”Hämta kniven, vi ska skära dig”

Bild: Flickr
  • Lördag 19 okt 2019 2019-10-19
E-post 524

KARLSTAD Två män drog in en åttaårig pojke i en lägenhet och hotade att skära honom med kniv. Enligt åklagare föregicks brottet av att pojken busringt på dörren, och männen åtalas för misshandel, olaga hot och olaga frihetsberövande.

Två män åtalas vid Värmlands tingsrätt för att ha hotat en åttaårig pojke med kniv, rapporterar SVT.

Männen, som är 18 respektive 19 år gamla, ska ha dragit in pojken i en lägenhet, och brottet avslöjades i samband med en utredning om en skottlossning i Karlstad, då man hittade en film som visade händelsen.

Läs även: Flicka i 10-årsåldern misshandlad och rånad av maskerad vuxen man

På filmen, som en av de åtalade hade på sin mobiltelefon, ser man hur männen håller fast pojken mot en soffa, skakar honom och håller sina händer mot pojkens bröst och hals.

”Vi ska slå dig. Hämta kniven, vi ska skära dig” ska männen ha sagt till pojken.

– Mycket pekar på att pojken var och busringde på deras dörr och att de drog in honom av det skälet, säger åklagare Per Svensson till SVT.

Männen åtalas för misshandel, olaga hot och olaga frihetsberövande. 19-åringen åtalas också för människorov i samband med den skottlossning som även utreds.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag