Flicka i 10-årsåldern misshandlad och rånad av maskerad vuxen man

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 5 sep 2019 2019-09-05
E-post 9171

KULLAVIK En vuxen och maskerad man ska ha misshandlat och rånat en flicka i 10-årsåldern i det lilla samhället Kullavik. Flickan var på väg hem från skolan när hon blev slagen i ansiktet och rånad på sin mobiltelefon. 

En flicka boende i Kullavik i Halland har anmält att hon blivit misshandlad och rånad, rapporterar Norra Halland. 

– Mannen har slagit henne i ansiktet och tillgripit en mobiltelefon, säger Ulf Eriksson, stationsbefäl vid Kungsbackapolisen, till Norra Halland.

Rånet ska ha skett i Kullavik vid 16.30 på tisdagen, och flickan, som är i 10-årsåldern, fick en rodnad i ansiktet av slaget.

Läs även: 15-åringar misshandlade flicka – Hotade med att klippa av hennes tunga

Enligt information från flickans skola ska mannen ha varit vuxen och maskerad, skriver Expressen.

Skolan skickade under onsdagen ut information om rånet till vårdnadshavare.

”Skolan har fått kännedom om att en elev i går, tisdag 3/9, blev rånad på väg hem från skolan av en maskerad vuxen man. Händelsen är polisanmäld. Du som vårdnadshavare får informationen och har möjlighet att prata med ditt barn om händelsen innan lärarna i morgon (torsdag, reds anm.) ger information i klasserna”, skriver skolan.

Ingen person är ännu gripen eller misstänkt för rånet.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag