Avpixlat-profil står på sig om vapengömma på asylboende

Jan Sjunnesson är en av Avpixlats frontfigurer. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 6 nov 2015 2015-11-06
E-post 175

SVERIGE Avpixlat-profilen Jan Sjunnesson står på sig och fortsätter att hävda att en vapengömma hittats på ett asylboende i Jämtland. – Ni tycker att jag är en jubelidiot, säger han till Nyheter Idag.

Det var i tisdagskväll som sajten Avpixlat påstod att en vapengömma hittats på ett asylboende i Krokom i Jämtland. Påståendet dementerades dock av Östersundspolisen.

– Jag har hört rykten om att det florerar i media, men jag har inte hört några uppgifter om det från rätt håll, sade vakthavande befäl Magnus Hamstig till Nyheter Idag i onsdags.

Under gårdagen gick även lokaltidningen Östersundsposten ut och dementerade uppgifterna. Påståendena i Sjunnessons artikel användes från ledarplats som argument för att så kallad ”alternativmedia” inte är trovärdigt.

Till Östersundsposten har Sjunnesson bland annat sagt att artikeln bygger på ”en källa via en annan källa” samt att ”sen kan det naturligtvis vara en lögn”.

När Nyheter Idag pratar med Sjunnesson under fredagen står han på sig och hävdar att en vapengömma förra veckan hittades på asylboendet i Krokom.

– Ni har dementerat och tycker att jag är en jubelidiot. Jag har inte ens orkat läsa att ni tycker jag är en jubelidiot, säger han när Nyheter Idag ringer upp.

– Jag har inte direkt något nytt att säga om det, fortsätter han.

Östersundsposten har citerat dig och påstått att du har en ”källa via en annan källa”?

– Just det, så är det. Men nu fick jag en till källa igår kväll som jag pratade med.

Men har du pratat med något ögonvittne, någon person som ska ha sett den här vapengömman?

– Jag vill inte gå in på det än, men jag pratade med ytterligare en person igår kväll som ska kolla lite mer. Om allt går vägen har jag en uppdatering ikväll.

Men har du någon förstahandskälla, om jag formulerar mig så?

– Jag vill inte gå in på det. Men jag har kontakt med förstahandskällan, ja.

Polisen dementerar all kännedom om den här vapengömman?

– Ja, och jag vet också varför, men det tänker jag inte prata om.

Varför skulle de göra det?

– Det tänker jag inte prata om.

Vore det inte bättre om man backade eller avstod från sådan här publicering till man vet mer?

– Nej, det tror jag inte. Det finns tillfällen när man får publicera ändå och jag har fått ännu mer belägg sedan vi gjorde det här, så det rinner till flera uppgifter som jag måste sammanställa och kolla.

Så du menar att polisen mörkar det här?

– Jag kommenterar inte det, jag bara konstaterar det du sa att de inte vet någonting.

Se även:
Polisen tillbakavisar rykten om vapengömma på asylboende

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag