Bah Kuhnke: MP är ”asylrättens försvarare” i regeringen

Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 27 apr 2020 2020-04-27
E-post

SVERIGE ”Det huserar gröna flyktingkämpar i Rosenbad – deal with it.” Så skriver Alice Bah Kuhnke (MP) i Expressen om att Miljöpartiet enligt henne är ”asylrättens försvarare” i regeringen.

I en debattartikel i Expressen den 14 april skrev Moderaternas Maria Malmer Stenergard att asylinvandringen till Sverige har varit ohållbar och att det bör finnas ett volymmål för hur många vi tar emot. Vårt mottagande bör ligga på samma nivå som våra nordiska grannländer.

För att få till en mer hållbar migrationspolitik måste Socialdemokraterna bryta med Miljöpartiets mer ”generösa” hållning, menar Malmer Stenergard.

I ett debattsvar skriver EU-parlamentarikern Alice Bah Kuhnke (MP) att det inte var länge sedan Fredrik Reinfeldt höll sitt ”öppna era hjärtan”-tal.

”De flesta partier brukade tycka som vi gröna. Nu har de vikt ner sig ett efter ett. Miljöpartiet står snart ensamma kvar i kampen om att värna asylrätten. Vi saknar er andra. Men det är med stolthet vi intar vår position i regeringen som asylrättens försvarare. Det huserar gröna flyktingkämpar i Rosenbad – deal with it”, skriver EU-parlamentarikern.

Bah Kuhnke tycker att Moderaterna borde säga hur många asylsökande de vill ta emot i stället för att hänvisa till vad våra grannländer gör.

”En bättre metod är förstås att solidaritet bygger på hur behoven ser ut i vår omvärld. Om få människor flyr kommer behovet att ge skydd vara litet. Hur många som får sin ansökan om skydd beviljad får därefter bestämmas av asylrätten”, skriver Bah Kuhnke.

Nyheter Idag har sökt Alice Bah Kuhnke för att fråga om hon tycker att det finns en gräns för hur många asylsökande Sverige kan ta emot.

Läs även: Fi vill ge ensamkommande gräddfil i bostadskö

Stöd Nyheter Idag

Hej. Vi hoppas att du gillar den här artikeln.

Om du sätter värde på det vi gör, bli prenumerant. Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag