Bajschock stängde bad i Svedala

Genrebild. Foto: Dasha/Wikimedia commons
  • Torsdag 27 jun 2019 2019-06-27
E-post 358

SVEDALA Det kommunala badet i Svedala tvingades stänga under helgen efter att någon lämnat avföring i vattnet. Nu diskuterar kommunen möjligheten att sätta in värmekameror, och enligt polisen har problemen med vandalisering av badet blivit värre.

Barabadet i Svedala tvingas stänga efter att ha människor olovligen har tagit sig in och lämnat avföring i vattnet nattetid, rapporterar Sydsvenskan. Två gånger ska morgonpersonal ha mötts av avföring i vattnet.

– Det är tråkigt för våra anställda att behöva mötas av det här. Det känns inte bra alls att våra fina anläggningar missbrukas på detta sätt, säger Theodora Mårtensson, som är samordnare för kommunens bad, till Sydsvenskan.

Läs även: Här kastar bajskvinnan avföring på restaurangpersonalen

På grund av avföringen har badet tvingas hålla stängt under helgen, då bassängerna måste tömmas på vatten och saneras. Processen tar runt tolv timmar och måste upprepas varje gång det finns bakterier i vattnet.

– Så fort det kommer avföring i vattnet har vi strikta rutiner på vad vi ska göra. Att vi fick hålla stängt hela helgen blir tyvärr konsekvensen när sådant här händer, säger Mårtensson.

Kommunen diskuterar nu åtgärder för att komma till rätta med vandaliseringen, bland annat diskuteras att sätta in värmekameror, skriver Sydsvenskan.

Enligt den lokala polisen har problemen med vandalisering blivit värre.

– Tidigare år har man alltid haft nattbadare när det är fint väder. Det är inget nytt fenomen, men det här med vandalisering är så tråkigt. Så här allvarligt har det inte varit innan, säger Janne Nilsson, kommunpolis i Svedala, till Sydsvenskan.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag