Barn bet ihjäl kobra

En annan kungskobra. Foto: Public Domain
  • Tisdag 8 nov 2022 2022-11-08
E-post 249

När en åttaårig pojke i byn Pandarpadh i Indien lekte på familjens bakgård blev han biten av en giftig kobra-orm två gånger. Då bet pojken tillbaka lika många gånger, så att kobran avled, rapporterar New India Express.

– Ormen fastnade runt min hand och bet mig. Det gjorde väldigt ont. Och den släppte inte när jag försökte skaka av den, så jag bet den hårt två gånger. Allt gick väldigt snabbt, säger Deepak, 8, till lokala medier.

Deepak familj tog honom till närmaste vårdcentral, där han fick motgift och hölls under observation under resten av dagen, för att sedan skrivas ut.

– Deepak visade inga symptom och återhämtade sig snabbt från det torra bettet, där giftormen hugger utan att släppa att gift, säger ormexperten Qaiser Hussain till New India Express.

– Sådana ormbett är smärtsamma och kan lede till endast lokala symptom omkring bettet, säger Hussain, som tillägger att ”torra bett” är mycket ovanliga.

Läs även: 8-åring attackerades av hajar: ”Det var så mycket blod”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag