8-åring attackerades av hajar: ”Det var så mycket blod”

Amhaj. Foto: Public Domain
  • Tisdag 9 aug 2022 2022-08-09
E-post 50

På en familjesemester i Bahamas attackerades den 8-årige brittiske pojken Finley Downer av åtminstone tre hajar. Dramatiken fick dock ett lyckligt slut när pojken drogs iväg från havsrovdjuren av sin syster.

– Min son kunde ha dödats. Det var som en scen ur Hajen, säger pojkens pappa Michael till The Sun, och refererar till den klassiska kultfilmen från 1975.

Det var under en guidad tur till en av Bahamas öar som hajattacken mot Downer ägde rum.

Den 8-årige pojken hade tillsammans med sina två äldre systrar fått syn på ett antal hajar som simmade kring en grupp människor i en lagun när de beslutade sig för att göra dem sällskap.

Barnen var emellertid ovetandes om att hajarna för tillfället höll på att matas, och plötsligt hörde pappan Michael sin son ropa på hjälp.

– Plötsligt hörde jag ett skräckslaget skrik och såg dussintals simma runt Finley. Det var så mycket blod, bitar av hans ben hängde löst, säger pappan till The Sun.

– Han fortsatte säga: ”Pappa, jag vill inte dö. Pappa, jag vill inte komma till himlen.”

Läs även: Här fångas dödliga hajattacken på film

Pojken räddades slutligen av sin syster, som drog upp honom ur vattnet och förde honom till säkerhet.

Finley klarade sig därmed med livet i behåll och befinner sig numera hemma i England. Däremot skadades han betänkligt i attacken och enligt The Sun behöver han fortfarande använda rullstol, ungefär en vecka efter händelsen.

Hajarna som attackerade sonen var så kallade amhajar, som bland finns att hitta i Karibien och vid den nordamerikanska atlantkusten.

Familjen Downer är efter händelsen arga på guiderna för att de beskrivit amhajarna som ofarliga.

Bolaget Exuma Escapes som höll i utflykten hävdar dock att familjen tog sig till lagunen – som enligt dem inte finns med på deras tur – utan en guide. De tillägger att amhajar är harmlösa så länge de inte behandlas felaktigt.

Läs även: Fyra döda efter piraya-attacker

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag