Barn utsatt för misstänkt grov våldtäkt utomhus

Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 23 sep 2020 2020-09-23
E-post

STOCKHOLM Ett barn under 15 år misstänks ha utsatts för en grov våldtäkt utomhus i södra Stockholm. Barnet uppges ha fått kroppsliga skador.

– Vi fick ett larm vid kvart i nio i går kväll av en närstående till det här barnet som misstänkte att den kunde ha utsatts för en våldtäkt, berättar polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

– Det är väldigt oklart vad som har hänt fortfarande egentligen – vi hoppas att vi ska kunna prata mer med det här barnet i dag.

Polisen har lokaliserat en misstänkt brottsplats utomhus i centrala Rågsved i södra Stockholm. Polisen har arbetat där under natten och säkrat spår.

– Brottsoffret har varit på den sjukvårdsinrättning man får åka om man misstänks ha blivit utsatt för våldtäkt under natten, och har också vissa kroppsliga skador, lindriga skador på kroppen, men inte allvarligt, säger Carina Skagerlind.

Polisen rubricerar ärendet som en grov våldtäkt mot barn.

– Eftersom det är ett minderårigt barn med skador blir det automatiskt grov våldtäkt för då kan man förmoda att det i det här fallet har handlat om hot eller någon typ av våldssituation, säger Skagerlind.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är brottsoffret en tolvårig flicka. Carina Skagerlind vill inte lämna ut några sådana uppgifter om barnet.

Det är oklart om det rör sig om en eller flera gärningsmän, och Carina Skagerlind har inga uppgifter om signalement. På onsdagsmorgonen fanns det ännu ingen misstänkt eller gripen i ärendet.

Läs även: 75-årig kvinna åtalas för hets mot folkgrupp

Läs även: Kjäll mördades under rån mot julbord – 24–åring anhållen

Stöd Nyheter Idag

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag