Barnrån i Hägersten: ”En sorts maktspel”

Personerna på bilden har ingen koppling till fallet. Montage: Nyheter Idag
  • Onsdag 13 mar 2019 2019-03-13
E-post 412

HÄGERSTEN Barn i Hägerstensområdet i Stockholm utsätts allt oftare för personrån, rapporterar Veckans brott. Polisen vill inte uppmana till oro, men rekommenderar föräldrar att samåka till träningen och att barnen lämnar värdesaker hemma. 

Barn i Stockholmsförorten Hägersten rånas allt oftare, rapporterar SVT. Nyligen rånades och misshandlades tre barn mellan 11 och 13 år utanför Aspuddenskolan mitt på dagen. Siffror från polisen visar att antalet personrån i området har ökat kraftigt.

– Det är en dubblering av antalet rån. Ökningen har skett i hela Hägerstensområdet och på alla tidpunkter, från 14-tiden på eftermiddagen till midnatt, säger David Sund, gruppchef inom Skärholmenpolisen, till Veckans brott på SVT.

Läs även: Knivrånarna: ”Nu är det vi som äger Vellinge”

Enligt Sund handlar rånen inte bara om att ta ägodelar, utan kan också handla om att befästa sin makt.

– Ja, det har framkommit i förhör med misstänkta, att man tycker det är roligt. Att det är en sorts maktspel, säger Sund.

Sund vill inte ”inte uppmana till någon oro” men rekommenderar föräldrar i området att ”ha lite sunt förnuft” och ”samåka till träningen”. Han tycker också att det kan vara en bra idé att lämna värdesaker hemma.

– Om rånarna får gå tomhänta från ett rån, brukar de oftast avbryta och ge sig på nästa istället, säger Sund till Veckans brott.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag