Knivrånarna: ”Nu är det vi som äger Vellinge”

Personerna på bilden har ingen koppling till fallet. Montage: Nyheter Idag
  • Onsdag 5 Dec 2018 2018-12-05
E-post 605

VELLINGE Flera tonårspojkar har under helgen utsatts för rån och rånförsök i Vellinge. Polisen i Vellinge misstänker att rånarna kommer från en grannkommun.

Tre tonårspojkar knivrånades på sina jackor i skånska Vellinge. ”Nu är det vi som äger Vellinge” sade rånarna till sina offer innan de lämnade platsen, enligt uppgifter till Lokaltidningen Vellinge.

– Brottet är väldigt kränkande och det är allvarligt att våra ungdomar inte ska kunna röra sig fritt utan att bli rånade, säger kommunpolis Jörgen Sjåstad till Lokaltidningen Vellinge.

Läs även: Vellinge kommun gör miljonsatsning på trygghetsvärdar

Upp till sex personer ska ha deltagit i rånet, men då rånoffren tvingades titta ned i marken under rånet är signalementet vagt.

Polisen i Vellinge misstänker att gärningsmännen kommer från en grannkommun.

– Vi har högsta prioritet på detta ärende och kommer att undersöka om det finns personer i någon grannkommun som stämmer in på de här gärningsmännen, säger Jörgen Sjåstad.

Rånet inträffade klockan 19 på fredagskvällen, och på lördagskvällen fick polisen i Vellinge larm om en liknande händelse, då en tonårspojke ska ha utsatts för ett rånförsök och låst in sig på ICA-butikens toalett.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag