”Behövs det göras någonting radikalt?”: SVT-reporter frågar miljöpartist hur SD kan stoppas

Reportern Andrea Hökerberg till vänster. Foto: SVT Play
  • Torsdag 7 jun 2018 2018-06-07
E-post 2332

SVERIGE I Statistiska centralbyråns, SCB:s, senaste mätning ökar Sverigedemokraterna rejält. Det föranleder public service-kanalen SVT att ställa frågan om något ”radikalt” måste göras för att strypa flödet av väljare till SD, något som Facebooksidan I Allmänhetens Tjänst – Granskning av public service var först med att berätta.

Läs också: Oops SVT did it again: Mörkade vem vänsterdebattör var i Opinion Live

I tisdags presenterade SCB sin nya majmätning där Sverigedemokraterna går starkt framåt. Partiet ligger nu på 18,5 procent och ökar därmed med hela 5,6 procent från det senaste valresultatet, och med 3,7 procent från SCB:s novembermätning.

SD:s stora uppgång blev nyheten som många medier fokuserade på. När SVT:s reporter Andrea Hökerberg intervjuade Miljöpartiets partisekreterare Amanda Lind handlade frågorna om hur SD kan stoppas.

– Vad kan ni göra för att hindra utvecklingen i så fall av Sverigedemokraterna som bara får fler och fler väljare? Behövs det göras någonting radikalt för att stoppa dem, enligt dig?, säger Andrea Hökerberg.

Amanda Lind svarar att de andra partierna behöver lyfta andra frågor och måla upp en bättre bild av Sverige än den som SD gör gällande. Om det anses radikalt nog för SVT-reportern framgår inte.

Se när SVT-reportern ställer frågan i tweeten nedan.

Läs även: Haveriet i Aktuellt: Här ifrågasätter SVT-reportern att forskaren Joakim Ruist skrivit rapport om invandring ”Kan användas i valrörelsen”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag