Bert Karlsson hotar stämma Migrationsverket

Bert Karlsson. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 15 Nov 2017 2017-11-15
E-post 383

SVERIGE Bert Karlsson, som driver bolaget Jokarjo AB, är en av de privata aktörer som tjänat på flyktingkrisen 2015 när cirka 163 000 personer sökte asyl i Sverige. Efter Migrationsverkets beslut att säga upp alla privata asylboenden fram till slutet av 2018 har nu Karlsson beslutat sig för att stämma Migrationsverket.

Efter Migrationsverket beslut om att avveckla alla privata asylboende hotar nu entreprenören och den förra partiledare, Bert Karlsson, att stämma Migrationsverket, det uppger Dagens Nyheter.

Fram till slutet av 2018 ska Migrationsverket avveckla alla privata asylboenden. I nuläget har myndigheten redan avvecklat över 40 000 platser på privata boenden och planen är att lägga ner allt fler för att hushålla med resurser.

LÄS ÄVEN: Migrationsverket säger upp alla privata asylboenden

Bert Karlsson är en av de privata aktörer som tjänat enormt mycket pengar på flyktingvågen 2015, när 163 000 personer sökte asyl i Sverige. Karlssons bolag Jokarjo AB kommer påverkas kraftigt av Migrationsverkets beslut att avveckla privata asylboenden.

– Det är sjukt. Morgan Johansson säger att de ska göra det billigare men de gör det fem gånger dyrare än vad det behöver vara, säger Bert Karlsson till DN.

På grund av myndighetens beslut har Karlsson nu bestämt sig för att stämma Migrationsverket. Karlsson anser att myndighetens beslut har gjort dem skyldiga till avtalsbrott. Han anser även att beslutet går emot myndighetens eget regelverk.

– Vi håller på med stämningen nu, och flera andra med mig. Det kommer bli en stämning på många miljoner och jag vet flera fall som Migrationsverket kommer att förlora, säger Bert Karlsson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag