Best of Annie Lööf på Twitter: ”Vi vill byta ut Löfven”

Annie Lööf Foto: SVT/Twitter
  • Torsdag 6 Dec 2018 2018-12-06
E-post 857

STOCKHOLM Annie Lööf har skrivit mycket på sociala medier genom åren om att Alliansen ska ta makten från Stefan Löfven och Socialdemokraterna. Nyheter Idag har samlat ihop några av hennes mest omtalade tweets.

Läs mer: Lööf öppnar för Löfven – får frågan om hon ska äta sko

I ett Twittersvar till Sverigedemokraternas riksdagsledamot Sven-Olof Sällström från februari i år skriver Lööf att det är SD som kommer stödja Löfven som statsminister. Vill man ha en förändring är det C, L, KD eller M som man ska rösta på enligt Lööf.

 

I december 2017 luftar en Twitteranvändare ”Henrik” farhågor om att Annie Lööf kommer att släppa fram en S-ledd regering om S, MP och V blir större än Alliansen (vilket skedde i valet). Annie Lööf ger ”Henrik” lugnande besked: ”Då får de som undrar lyssna lite noggrannare. Vi kommer inte att släppa fram nuvarande regeringskonstellation en gång till.”

 

Något inflytande över en framtida regering kommer inte Vänsterpartiet att få meddelade Annie Lööf i september.

 

Farhågorna från borgerliga väljare är ett genomgående tema. Åter till februari 2018, och Annie Lööf får frågan om en röst på C är en röst på S. Lööf svarar att ”en röst på C är en röst för att byta ut Löfven och för att få en Alliansregering.”

 

Väljaren Sofia är i maj orolig och undrar om det finns en risk att en röst på C skulle kunna vara en röst på Löfven. Annie Lööf gjuter olja på farhågorna och förklarar att en röst på C är en röst på en alliansregering. Vill man byta ut Löfven så ska man rösta på något av de fyra Allianspartierna skriver Lööf.

 

Twitterprofilen ”KalleMedKepsen” undrar om Lööf kommer låta Löfven sitta kvar. Nej blir svaret.

 

Alliansen var ”Sveriges enda regeringsalternativ” så sent som i augusti 2018.

 

Den 2 mars 2018 var det här Annie Lööfs lag:

 

En frustrerad twittrare undrar i juni 2017: ”I vilket block, rött eller blått, hamnar en röst på centern?”

Annie Lööf svarar: ”Hos Alliansen”.

 

Annie Lööf har tidigare varit hård i kritiken mot Socialdemokraterna och sagt att de ”borde skämmas”.

 

SSU undrade på Twitter i juni om Lööf gett besked i regeringsfrågan. När Annie Lööf svarat konstaterade man lakoniskt att Lööf inte kan äta kakan och ha den kvar.

 

I mars får Annie Lööf frågan från en orolig väljare om hon kan tänka sig att sätta sig i ”sosse-båten”. Men Annie Lööf ger lugnande besked: Några samtal med Stefan Löfven är inte aktuella så länge det inte är med hela Alliansen, låter Lööf förstå.

 

I augusti är det åter frågetecken om vem C ska regera med. Annie Lööf ger än en gång ett lugnande besked.

 

I somras hade Annie Lööf och KD-politikern Sara Skyttedal ett replikskifte på Twitter där Lööf bland annat klagade på Skyttedals attityd. Diskussionen handlade om huruvida C skulle rösta på Kristersson som statsminister eller inte.

 

En Twitteranvändare har letat reda på två äldre Lööftweets som fått pregnans mot bakgrund av de pågående förhandlingarna med S.

 

Inför valet 2014 oroades Lööf över Vänsterpartiets ambitioner att sitta i en regering.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag