Bibliotek får en miljon för satsning på nyanlända

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Måndag 10 jan 2022 2022-01-10
E-post 270

VÄRMDÖ Värmdö bibliotek får 1 150 000 kronor av länsstyrelsen för ett projekt med syfte att nå ut till nyanlända och folk med annat modersmål än svenska. Det berättar kommunen i ett pressmeddelande.

Projektet ska leda till att biblioteket implementerar nya metoder som gör att det ”blir en än mer inkluderande plats, där nätverk ges utrymme att växa fram och där alla besökare känner att de hör hemma”.

– Värmdö bibliotek har uppmärksammat att det saknas en samlande mötesplats för nyanlända i Värmdö och vill få fler att välja att komma till biblioteket, säger bibliotekschefen Ann-Helen Gustafsson.

I projektet ska man ”undersöka och praktiskt testa nya sätt att nå fram till de nyanlända, som också utgör en av bibliotekets prioriterade målgrupper”.

– Bibliotekets lagstadgade uppdrag är att finnas till för alla och att särskilt fokusera på bland annat personer med annat modersmål än svenska, säger Lena Hellström, chef för kultur och fritid på Värmdö kommun.

Läs även: Nu vill S porta de som stökar på bibliotek

Läs även: Bibliotekspersonal i Skåne utbildas i arabiska

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag