Bibliotekarie misshandlad av ungdomsgäng

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Torsdag 17 feb 2022 2022-02-17
E-post 676

GÖTEBORG En bibliotekarie på Backa bibliotek i Göteborg blev misshandlad av ett ungdomsgäng på tisdagen. Nu sätter biblioteket in väktare, rapporterar P4 Göteborg.

Det var när bibliotekarien skulle stänga på tisdagskvällen och bad ungdomarna att lämna lokalen som gänget gick till attack.

– Just i det här fallet är det en grupp unga som har varit inne tidigare hos oss och som kommer återkommande, säger Annika Cross, verksamhetschef för biblioteken på Hisingen, till P4 Göteborg.

– Det är hemskt sorgligt och det är beklagansvärt att det sker.

Polisen var snabbt på plats, och hädanefter kommer biblioteket att ha väktare på plats. Bibliotekarien uppges må ”förhållandevis bra”.

Enligt Polisens initiala uppgifter i ärendet, som Nyheter Idag har frågat om, förekom ”något slag och en del knuffar och hot”. Ungdomarna beskrevs som svartklädda, fem–sex stycken och 15–20 år gamla.

När poliserna kom till platsen tog man upp en anmälan om misshandel och ”eventuellt” olaga hot. Men det tycks inte som att någon kunde gripas.

Läs även: Nu vill S porta de som stökar på bibliotek

Läs även: Bibliotek får en miljon för satsning på nyanlända

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag