Bilan Osman: ”Det kan finnas något konstruktivt i manshat”

Bilan Osman. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 27 maj 2021 2021-05-27
E-post

SVERIGE Bilan Osman, skribent på vänstertidningen Dagens ETC, drar en lans för manshat när hon gästar Navid Modiris podcast ”Hur kan vi?”.

I samtalet med Navid Modiri berättar Bilan Osman att hon är en av de feminister som bär på ett manshat.

– Jag har väl sagt flera gånger att jag nog hatar män. Jag kan ändå känna att det kan finnas någonting konstruktivt i manshat också, på ett individuellt plan liksom. Jag ser inte manshat per se som någonting skadligt, säger hon.

Modiri: Du ser inget skadligt i att säga att du hatar halva jordens befolkning?

– Nej, jag gör faktiskt inte det, just för att det är halva jordens befolkning. Jag tror livet går vidare för dem.

Osman tycker att det går bra att hata en grupp om den är i ”majoritet”, men har en något udda definition av vad det innebär.

– När jag pratar om majoritet så handlar det väl mer om makt än vad det handlar om antalet personer, säger hon.

Bilan Osman menar att hat kan ”fylla en funktion för en själv så länge man kanaliserar det till någonting rimligt och bra”.

– Det är svårt att gå runt som kvinna eller icke-binär eller över huvud taget inte vara man i det här samhället och inte påverkas av det som är destruktivt med det manliga, säger hon.

– När jag pratar om hat så är det klart att jag pratar om det på ett större plan än på ett individuellt plan. Jag går ju inte runt och hatar enskilda personer.

Läs även: Wallström i blåsväder – anklagas för transfobi

Läs även: Mobbning som affärsmodell

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag