Bilar tagna i beslag efter polisrazzia mot EU-migrantläger i Uppsala

  • Fredag 26 maj 2017 2017-05-26
E-post 15

SVERIGE Polisen har tagit flera bilar i beslag efter gårdagens tillslag mot ett EU-migrantläger i Uppsala. Det berättar polisens presstalesman i Uppsala, Christer Nordström, för Nyheter Idag.

Det gick våldsamt till när polisen igår kväll skulle gripa en man misstänkt för bland annat våldsamt motstånd och försök till våld mot tjänsteman i ett husvagnsläger i Boländerna i Uppsala, vilket Nyheter Idag tidigare rapporterat om. Nu har polisen gjort det svårare för migranterna att förflytta sig i staden.

– Vi har tagit ett antal bilar i beslag, säger Nordström och fortsätter:

– Jag vet inte hur många bilar som är tagna i beslag, men en bil som är beslagtagen hade p-böter på över 370 000.

De två kvinnor som greps under insatsen misstänkta för våldsamt upplopp alternativt främjande av flykt har anhållits för brott. Totalt var ett tiotal EU-migranter inblandade i det våldsamma upploppet och Nordström berättar att polisen skickade alla tillgängliga polispatruller för att hantera de aggressiva migranterna.

Den man som polisen grep igår, men som tack vare upploppet kunde rymma från platsen, är anhållen i sin frånvaro.

– Vi vet exakt vem det är, säger Nordström.

Polisen i Uppsala har inte haft liknande problem med EU-migranterna tidigare.

– Inte som jag känner till. Det har varit så kring de här lägren att det går en tid, sedan ramlar klagomålen in från närboende genom nedskräpning och allt det där. De flyttar ju runt. Det här är Boländerna så det är inte mitt i stan, säger Christer Nordström.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag