Björk (V): Invandringen till Sverige ”en framgångssaga”

Bild: Euranet plus/Wikimedia Commons
  • Onsdag 22 maj 2019 2019-05-22
E-post 10929

EUROPA Vänsterpartiets toppkandidat till Europaparlamentet, Malin Björk, beskriver invandringen till länder som Sverige och Tyskland som ”en framgångssaga”. Enligt henne är det just Sveriges och Tysklands ekonomier som går bäst.

Malin Björk intervjuades i Sveriges Radios Klartext om huruvida EU bör ha en gemensam migrationspolitik där asylsökande sprids mer jämnt mellan länderna. Hon menar att Europa är en rik kontinent och har därför ett ansvar att ta emot människor på flykt. Däremot tycker hon inte att de länder som vill slippa asylinvandringen ska straffas.

– Nu har man försökt i tre år att förhandla och sitta och vänta på att länder som Ungern och Polen ska vara med på något, som de faktiskt har sagt från början att de inte vill vara med på. Då tycker jag istället att man ska strunta i dem. Så ska man bilda en koalition av villiga länder, som vill ha och kan styra upp ett värdigt mottagande och en fördelning av ansvaret, säger Malin Björk.

Läs också: Heberlein: Vänsterns totalitära syn på migration hotar Europas framtid

Hon får frågan om det inte betyder att de som hittills har tagit emot flest migranter kommer att få göra det även i fortsättningen.

– Ja, och det har ju visat sig vara en framgångssaga, i och med att Sverige och Tyskland är de länder vars ekonomi går bäst, svarar Björk.

Av de nio svenska partier som finns representerade i Bryssel är det bara Sverigedemokraterna som vill att varje land ska sköta sin egen migrationspolitik.

Läs mer: Skyttedal (KD) vill straffa länder som inte tar emot migranter

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag