Björn Söder petas ur SD:s partistyrelse

Bild: Landstingshuset/CC BY-SA 4.0
  • Onsdag 8 nov 2023 2023-11-08
E-post 0

SD-veteranen Björn Söder petas ur partistyrelsen efter 22 år, rapporterar Svenska Dagbladet.  Söder finns inte med i valberedningens förslag på ny partistyrelse, som ska väljas på SD:s Landsdagar i Västerås om ett par veckor.

”Har inte hört något än men efter 22 år i styrelsen har jag inget emot att träda tillbaka. Har i dag med tanke på alla mina andra uppdrag och familj med små barn svårt att ha tillräckligt med tid till att sitta i styrelsen” skriver Söder till SvD.

Uppgiften bekräftas även av SD:s partisekreterare Mattias Bäckström Johansson.

”Våra Landsdagar kommer att ta ställning till Valberedningens förslag i slutet av november. Valberedningen har informerat alla inblandade och givet att flera av dem har tagit sig an andra centrala uppdrag i partiet, så är min bild att beredningens förslag är välkommet” skriver han till tidningen.

Under sommaren hamnade Björn Söder i blåsväder för en rad inlägg på plattformen X om Pridefestivalen, som Söder anklagade för kopplingar till pedofili.

Söder kritiserade även statsminister Ulf Kristersson (M), utrikesminister Tobias Billström (M), biståndsminister Johan Forsell och talmannen Andreas Norlén för att legitimera pedofili i inlägg som senare raderades.

Enligt uppgifter till SvD väckte inläggen irritation internt i SD.

– Det finns en enorm trötthet i hela riksdagsgruppen kring honom. Det är inte första gången den här mandatperioden han gör något. Detta var väl värre, nu gick han väldigt långt över gränsen när han anklagar statsministern för att legitimera pedofili, sade en källa till SvD.

Läs även: Björn Söder i Pridebråk – anklagar statsministern och talmannen för att legitimera pedofili

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag