Blev kidnappad och gruppvåldtagen i flera timmar – Polisen misstänker hatbrott

Polisen
Genrebild
  • Onsdag 10 maj 2017 2017-05-10
E-post 1010

UPPSALA En 35-årig person kidnappades och gruppvåldtogs av sex män i flera timmar. Polisen misstänker att det rör sig om ett hatbrott. – Det handlar om att man blir utsatt för något beroende på sin etnicitet, ras, hudfärg, trosbekännelse, sexuella läggning eller könsidentitet, säger Göran Stanton, polisinspektör vid Stockholmspolisens hatbrottsgrupp

En person i 35-års åldern kidnappades under Valborgsmässoafton från en hamburgerrestaurang i Uppsala. Offret tvingades in i en bil och fördes till en lägenhet där sex män utsatte vederbörande för upprepade våldtäkter. Det rapporterar Aftonbladet.

Polisens hatbrottsgrupp har kopplats in eftersom dådet misstänks ha sådana förtecken.

– Det handlar om att man blir utsatt för något beroende på sin etnicitet, ras, hudfärg, trosbekännelse, sexuella läggning eller könsidentitet, säger Göran Stanton, polisinspektör vid Stockholmspolisens hatbrottsgrupp till Aftonbladet.

Polisen är dock förtegen om att klargöra vilken typ av hatbrott det rör sig om.

– Nej, jag kan inte säga så mycket alls eftersom jag inte vill äventyra förundersökningen.

Den våldtagna personen hölls fången i lägenheten i flera timmar och var tvungen att uppsöka sjukhus efteråt.

Målet ligger nu hos Uppsala tingsrätt och offret har blivit tilldelad målsägandebiträde.

Tidigare i år livesände tre män, via Facebook, när de gruppvåldtog en utslagen kvinna. Männen som inte var födda i Sverige undkom utvisning.

LÄS ÄVEN: Åklagaren ändrar sig: De som livesände våldtäkten i Uppsala bör inte utvisas

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag