Bloggerska knivrånad på Östermalm: ”Varför är det ingen som pratar om det?”

Petra Tungården. Foto: Skärmdump från Youtube
  • Måndag 7 sep 2020 2020-09-07
E-post 1884

STOCKHOLM Modebloggerskan Petra Tungården uppger att hon har blivit knivrånad på sin klocka på Östermalm i Stockholm. ”Gärningsmannen hade inte utländskt påbrå”, understryker hon på sin blogg efter att ha tagit emot ”rasistiska” kommentarer.

På bloggen berättar Petra Tungården att det fortfarande var ljust ute och folk i rörelse när hon befann sig på Riddargatan på Östermalm med sin kompis Linn. Då överfölls hon av en man bakifrån.

”Helt plötsligt ser jag att han har en stor kökskniv som han riktar mot mig och skriker något inifrån hans hjälm. Linn blir bortputtad av hans kompis som kommer med en motorcykel. Jag blir så rädd att han ska sticka mig med kniven så jag backar hastigt bakåt och faller rakt ut i vägen ner i asfalten, alla mina saker flyger till höger och vänster”, berättar Tungården.

Mannen skriker åt henne att ge honom sin klocka och hon kastar den ifrån sig. Han tar klockan och ska sticka därifrån men blir då påhoppad av ett antal förbipasserande män som brottar ned och håller fast honom tills polisen kommer och övertar gripandet.

På sin sajt skriver polisen att man larmades om knivrånet klockan 19.26 på lördagskvällen. Den andre gärningsmannen försvann på en svart moped.

”Jag är så jävla skärrad, skakis, arg och chockad. Men framför allt är jag så tacksam att vi klarade oss med bara något blåmärke efter fallet i asfalten”, skriver Tungården och berömmer männen för deras civilkurage.

Läs även: 75-åring misshandlad av bärplockare

”De berättade att de varit så brutalt många klockrån senaste tiden. Varför är det ingen som pratar om det? Om de vågar attackera oss med en stor kniv när det fortfarande är ljust ute och massa människor i rörelse så finns det ju inga begränsningar för vad folk är beredda att göra”, fortsätter hon.

”Det är fan för jävligt att man inte ens kan gå säker på gatorna längre. Usch, ska sälja klockan direkt. Struntar fullständigt i att jag fick tillbaka den. Vill absolut inte gå runt med något som uppenbarligen kan få folk att attackera en med en kniv.”

Bloggerskan raderade sitt första inlägg om händelsen efter att ha blivit ”väldigt illa berörd” av kommentarer som handlade om gärningsmannens ursprung.

”Gärningsmannen hade inte utländskt påbrå. Och det är allt jag tänker säga om saken då det är en pågående utredning”, påpekar Tungården och varnar att hon kommer att radera alla ”rasistiska” kommentarer.

Läs även: Kriminellt gäng omringar poliser och hotar med våldtäkt

Stöd Nyheter Idag

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag