Bodström: Fimpa LO och satsa på ”den goda invandraren”

Thomas Bodström. Foto: Nyheter Idag
Thomas Bodström. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 6 Dec 2018 2018-12-06
E-post 1554

SVERIGE Det är i SVT:s intervjuprogram Min sanning som Thomas Bodström, tidigare justitieminister i Göran Perssons regering, kommenterar Socialdemokraternas historiskt dåliga valresultat. Bland annat tycker han att man borde ha satsat på ”den goda invandraren”.

I nästa avsnitt av programmet Min sanning berättar Thomas Bodström vad Socialdemokraterna kan göra för att få ett bättre valresultat i framtiden. Det rapporterar SVT Nyheter.

Bland annat tycker han att partiet hanterade invandringsfrågan på fel sätt under den senaste valrörelsen.

– Man anammade bilden att de som kommer till Sverige utgör ett problem. Men hur många människor finns det med invandrarbakgrund? 1–2 miljoner? De allra flesta klarar sig alldeles utmärkt. Jag tycker att S gjorde en jättemiss som inte satsade valrörelsen på den goda invandraren.

Bodström menar också att partiet borde göra ett namnbyte, från Socialdemokratiska arbetarpartiet till Socialdemokratiska partiet.

– Det är inte arbetarklassen som är längst ner längre, det ser inte ut så. Jag tycker att många, många fler ska känna sig lockade till Socialdemokraterna, säger han.

Han beskriver även den nära kopplingen till fackorganisationen LO som ”lite osund”.

– Alla i LO är inte socialdemokrater längre. Då är det mer naturligt att man finns för alla organisationer på samma sätt. Partiet borde vila mer på den ideologiska grund som finns i Sverige. De flesta svenskar tycker ju ungefär som Socialdemokraterna, fast de röstar på andra partier, säger Thomas Bodström.

Läs även: Lööf mjukar upp retoriken gentemot Socialdemokraterna

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag