Boende befarar att igelkottar stenas ihjäl i Sandviken

Bild: Jörg Hempel
  • Måndag 29 jul 2019 2019-07-29
E-post 1213

Boende i området Nya Bruket i Sandviken har upptäckt dödade igelkottar under sommaren. Sex döda igelkottar har hittats, och upphittaren tror att djuren stenats ihjäl.

Arbetarbladet rapporterar att boende i området Nya Bruket i Sandviken hittat döda igelkottar under sommaren. Den boende som hittat de döda igelkottarna befarar att de stenats ihjäl.

– Alla gånger har det legat blodiga stenar bredvid djuret. Det åker rätt mycket bilar på området så först trodde jag att de kanske blivit påkörda men sedan såg jag stenarna, säger den boende till Arbetarbladet.

Läs även: Kaniner torterades till döds i Malmö – polisen får inte utreda

Men det är inte bara igelkottar som drabbats enligt den boende.

– Det är ju mycket djurliv här faktiskt. Det är synd att några barn är elaka mot dem, det är inte bara igelkottarna som skadas. Jag har sett att de trampat ihjäl fågelungar och både katter och hundar får sten kastat på sig, säger han till tidningen.

Läs även: ”Det där var ingen bra artikel”: Wolodarski om att Sandviken tjänar halv miljard på invandringen

I februari 2018 sköts en man ihjäl i området. I samband med det skrev ”orolig mamma och hyresgäst” i Nya Bruket en insändare till Arbetarbladet om problemen i området, som ”drogförsäljning, förstörelse, våld, felparkerade bilar, lösspringande hundar, personer som uträttar sina toalettbehov i källarna med mera”, och krävde ”mer polisnärvaro, mer kommunalt ansvar och ett bostadsbolag som på allvar kliver in på området.”

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag