Kaniner torterades till döds i Malmö – polisen får inte utreda

Bild: Conor Lawless/Wikimedia Commons
  • Fredag 24 maj 2019 2019-05-24
E-post 1951

MALMÖ Flera kaniner har hittats torterade till döds i en park, men polisen har i nuläget för lite uppgifter för att kunna inleda en undersökning. Polisen i Malmö vädjar därför om upplysningar från allmänheten. 

Flera kaniner har hittats torterade till döds i Mellanhedsparken i Malmö. Kaninerna har fått pinnar inkörda genom anus eller underliv och sedan lämnats att dö, rapporterar Skånska Dagbladet. 

Två kvinnor har anmält till polis att de sett tre döda kaniner i parken under måndagen, men polisen kan inte utesluta att fler djur har utsatts.

– Det är uppenbart att någon människa har skadat kaninerna så illa att de avlidit. Man har tryckt in pinnar i dem, uttrycks det i anmälan. Det låter extremt smärtsamt när man läser anmälan, det är obehaglig läsning. säger Nils Norling, presstalesperson för Malmöpolisen, till Kvällsposten.

Läs även: Get kidnappad, misshandlad och våldtagen i Göteborg – Polisen: ”Det här var något nytt kan man säga”

Men för närvarande kan polisen inte utreda fallet, då uppgifterna om vad som hänt är för bristfälliga, och enligt Norling måste det ”finnas tillräckligt för att kunna komma vidare”.

– Som det ser ut nu har vi två grundanmälningar där de här kvinnorna beskriver vad de hittat och i vilket skick kaninerna är. Men vi har i nuläget inga observationer om hur det gick till eller när det skedde och ingen misstänkt att jobba vidare på. Det gör att vi enligt lagen inte kan arbeta vidare heller, för då måste vi lägga vår arbetskraft på ärenden där det finns ledtrådar eller tips att gå vidare på, förklarar Norling.

Polisen vädjar därför till allmänheten om upplysningar och tips så att de kan inleda en förundersökning.

– För vi kan inte ha människor som går runt och beter sig så här ostraffat i samhället, säger Norling till Kvällsposten.

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag