Bombdåd mot brandman kan vara hämndaktion – Tidigare vittnat mot gängkriminell

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 19 feb 2018 2018-02-19
E-post 253

STAFFANSTORP Bombdådet mot en brandmans familjebostad i Staffanstorp kan vara en hämndaktion för att familjen tidigare vittnat mot en gängkriminell. 

Nyheter Idag har tidigare under morgonen rapporterat om att en brandmans bostad i Staffanstorp utsatts för ett bombdåd under natten.

LÄS ÄVEN: Sprängdåd vid brandmans hem

Familjen som utsattes för sprängdådet har tidigare vittnat mot en gängkriminell, en medlem i La Familia. Den gängkriminelle dömdes i maj 2017 till ett års fängelse, bland annat för att ha utpressat en av personerna i brandmannens bostad.

Brandmannen har tidigare, på nyårsafton, fått sin bil sprängd, något hans kollega berättat för SVT.

– Jag kan bekräfta att det är en av mina kollegor som bor i bostaden. På nyårsafton exploderade hans bil, men jag känner inte till någon hotbild mot honom. Stödfunktioner har satts in och vi ser mycket allvarligt på händelsen, sade räddningstjänstens yttre befäl Bo Nilsson till SVT. 

Brandmannen befann sig inte i bostaden när bomben briserade, men en annan person gjorde det. Dock kom ingen person till skada, men bostaden har förstörts, flera fönsterrutor har sprängts varmed och fönsterblecken har slitits bort.

Polisen utreder vad det är som exploderat.

Ingen person är ännu gripen för bombdådet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag