Sprängdåd vid brandmans hem

Polis spärrar av. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 19 feb 2018 2018-02-19
E-post 205

STAFFANSTORP Strax före midnatt på söndagskvällen larmades polisen om en kraftig explosion vid ett hus i Staffanstorp. Huset tillhör en brandman vars bil sprängdes på nyårsafton.

Enligt polisen var en person hemma när sprängladdningen detonerade vid en bostad i centrala Staffanstorp. Ingen kom dock till skada.

– Det som är konstaterat i detta skede är att en kraftig detonation har skett intill den här bostaden. Sedan kan vi inte svara ännu för vad som har sprängts exakt, om man har lagt någonting utanför eller om man har kastat in. Det inväntar teknikernas bedömning och deras undersökning på platsen, säger Kim Hild, pressinformatör på polisens ledningscentral, till Nyheter Idag.

Polisen har spärrat av och gjort en teknisk undersökning på platsen och tagit hjälp av experterna på nationella bombskyddet.

Brandman boende på adressen

Polisens informatör kan säga att en brandman är skriven på adressen men vill inte bekräfta någon hotbild mot den personen i nuläget. Kvällsposten har dock uppgifter om att brandmannen har drabbats av ett liknande dåd tidigare – hans bil sprängdes på nyårsafton.

– Att vi jobbar inom räddningstjänsten, man hjälper folk, då tänker man att det inte ska kunna bli så här mot oss. Det kunde man aldrig tro, men vad det här har för orsaker vet man inte, säger Bo Nilsson, yttre befäl, till Kvällsposten.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord men hade ingen misstänkt för dådet vid 8-tiden på måndagsmorgonen.

Läs även: Lövin (MP): ”Onyanserat” att prata om gängkriminalitet, skjutningar och sprängdåd i Sverige

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag