Bostadsministern ställde in några timmar innan pressträff – anklagas för att lägga locket på

Bostadsminister Peter Eriksson på Almedalsveckan 2013. Foto: Wikimedia Commons.
  • Torsdag 30 aug 2018 2018-08-30
E-post 361

STOCKHOLM. Bostadsminister Peter Eriksson (MP) ställde in en pressträff för att presentera en utredning i allra sista stund. Utredningens ordförande anklagar bostadsministern för att ”lägga locket på” av rädsla för konflikt med vinstintressen inom bostadsbranschen.

Bara några timmar innan den aviserade pressträffen ställde bostadsminister Peter Eriksson (MP) in, rapporterar Fastighetstidningen. Pressträffen skulle presentera utredningen ”Ett snabbare bostadsbyggande”, men nu är det oklart vad det blir av utredningen.

– Vad det handlar om är att en del av de förslag som utredningen lägger fram ligger så långt från de ursprungliga direktiven, sade Erikssons pressekreterare Carl-Martin Vikingsson till Fastighetstidningen, men han kunde inte svara på vad som skulle hända med utredningen.

Utredningens ordförande: han lägger locket på

Utredningens ordförande Nooshi Dagostar (V) var djupt kritisk till bostadsministerns agerande.

– Jag ser det som ett uttryck för att han inte vill hamna i konflikt med starka vinstintressen i branschen. Det är konstigt att han lägger locket på, sade Dagostar till Fastighetstidningen.

Läs även: Bostadsministern skyller på interna kritiker: Miljöpartiets dåliga siffror beror inte på dålig politik

Enligt Shirin Ahlbäck Öberg, docent och universitetslektor i statskunskap på Uppsala Universitet, är ministerns agerande anmärkningsvärt.

– Det tyder ju på att det finns en konflikt mellan utredare och ministern, sade Ahlbäck Öberg. Jag kan inte minnas att något liknande förekommit förut.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag