Bränder, fyrverkeriattacker och våld mot tjänsteman under stökigt nyårsfirande

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 1 jan 2024 2024-01-01
E-post 0

Nyårsaftonen präglades av stök, bråk och bränder i delar av landet, rapporterar TT. På flera platser i landet larmades polisen om olyckor och avsiktliga attacker med fyrverkerier, bland annat mot polis och räddningstjänst.

Fyra personer sköt raketer mot ett bostadshus i Göteborg, som bland annat träffade en kvinna i ansiktet. Kvinnan klarade sig utan skador, men en annan raket träffade en balkong och utlöste en brand som spred sig till våningen ovanför innan den släcktes.

”Det har varit en oerhört stökig nyårsnatt som framför allt präglats av våldsbrott, skadegörelser och fyllerier”, skriver polisen i Västra Götaland.

I Kristianstad besköts räddningspersonal med fyrverkerier vid 21.53 när de släckte en bilbrand, och i Avesta besköts polis på torget vid tolvslaget utan att någon skadades.

En brand som tros ha orsakats av fyrverkerier orsakade skador på fasaden till ett flerbostadshus i Nacka utanför Stockholm, och en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts. I Kallhäll i Järfälla fördes två personer till sjukhus med rökskador efter en brand i ett flerbostadshus, som även den misstänks ha orsakats av fyrverkerier.

I Örebro larmades polis till en snabbmatsrestaurang strax efter klockan 01 på grund av att raketer avfyrats inne på restaurangen. En matgäst uppges ha fått nedsatt hörsel av raketerna och polisen har upprättat en anmälan om framkallande av fara för annan och vållande till kroppsskada.

En man i 35-årsåldern sprängde av sig flera fingrar när han hanterade fyrverkerier vid tolvslaget i Filipstad.

– När polispatrull kom till platsen bedömdes det vara så kritiskt så de väntade inte på ambulans utan lastade in honom i polisbilen och körde honom till sjukhus, säger Rasmus Eriksson vid polisregion Bergslagen till TT.

I Varberg blev en polis misshandlad när han ingrep vid ett bråk vid halv ett på natten. Den drabbade polisen utsattes för slag och sparkar och en person i 18-årsåldern greps som misstänkt för våld mot tjänsteman. Polisen fördes till sjukhus för undersökning men ska inte ha fått några allvarliga skador.

Läs även: Fyrverkerikaos inför nyår

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag