Brandmän attackerades med gatstenar – lät bilar brinna upp

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 15 apr 2022 2022-04-15
E-post 622

NORRKÖPING Under torsdagens våldsamma korankravaller i Navestad i Norrköping sattes många bilar i brand. När räddningstjänsten kom för att släcka bränderna attackerades de med gatstenar, rapporterar P4 Östergötland.

När brandmännen försökte släcka fordonen överöstes de med gatstenar, och blev då tvungna att låta flera fordon brinna upp. Under kvällen hade man fullt upp med att bärga sönderslagna brandbilar och andra uppbrända fordon. Även poliser attackerades med gatstenar under kravallerna.

På Twitter har en video lagts upp där man kan se hur mörkklädda figurer kastar föremål mot en brandbil, som backar undan. Videon uppges vara från Linköping där det också blev upplopp på torsdagen.

Södermalmspolisen Viktor Adolphson berättar på Twitter att hans kollegor fick ”rejält med sten kastat på sig” i Norrköping. De lyckades dock inte gripa någon.

Läs även: Korankravaller spreds till Norrköping – spårvagn attackerades

Läs även: Polisen sågas efter reträtten

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag